Summary
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Nourritures
Winter 2004
[In French] Un dossier «savoureux» traitant des différentes utilisations de la nourriture dans les pratiques artistiques contemporaines : la nourriture comme matériau d’art, métaphores d’attitudes psychologiques, œuvres ou actions motivées par des réflexions esthétiques ou politiques, ou prétexte à la rencontre et à la convivialité.
Editorial
Feature
L’art et la faim
Au banquet des artistes
Circonvolutions culinaires
L’être désirant et désiré : Le croisement de la nourriture et de la beauté dans l’art contemporain
Abreuver la communauté
Quand la révolution est au bout de la fourchette
Slow Food : l’art de déguster le temps
falling into matter
De la «nourriture» pour les oreilles
Déambulations nourricières
Off-Features
Columns
Interviews
Current Issue
Resilience
Spring Summer 2023
This issue reflects on how we might respond to the constant onslaught of a new reactionary right based on the critical role that we believe art can play. Rather than praising individual resilience, in which humans are both the victims of trauma and responsible for its healing, the essays in this issue call for resistance. In addition to its critical approach, this issue also considers social and cultural healing, love, and kindness. It seems that by agreeing to work toward social solidarity and climate justice, we are in the process of returning to resilience its connotation of hope.