Summary
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Nourritures
Winter 2004
[In French] Un dossier «savoureux» traitant des différentes utilisations de la nourriture dans les pratiques artistiques contemporaines : la nourriture comme matériau d’art, métaphores d’attitudes psychologiques, œuvres ou actions motivées par des réflexions esthétiques ou politiques, ou prétexte à la rencontre et à la convivialité.
Editorial
Feature
Au banquet des artistes
Circonvolutions culinaires
L’art et la faim
L’être désirant et désiré : Le croisement de la nourriture et de la beauté dans l’art contemporain
Abreuver la communauté
Quand la révolution est au bout de la fourchette
Slow Food : l’art de déguster le temps
falling into matter
De la «nourriture» pour les oreilles
Déambulations nourricières
Off-Features
Columns
Interviews
Current Issue
Abstractions
Spring Summer 2025
Yet what about abstraction today? Long confined to formalist and self-referential imperatives, abstraction has gradually freed itself from the modernism yolk to recapture its evocative power. This issue proposes to turn away from the dogma of Abstraction as a historical genre to consider its various plastic and semantic avenues. In this invitation to explore abstractions, we wish to re-establish a dialogue between content and form, between the political and the poetic, by engaging with works that evoke reality differently. Whether they are qualified as abstract, non-figurative, or non-objective, these works certainly tell us stories.